Blog

Miért jó az erős paprika nekünk?

2021.06.24 14:41
Palkó Zsolt
Miért jó az erős paprika nekünk?
Mit szeretünk az erős paprikákban?????
Megvan rá a magyarázat, ez pedig a kapszaicin hatása, ami minden erős paprikában megtalálható!

Az ember testében található termoreceptorokra hat és ezáltal érezzük forrónak is. 

A lényege mégsem ez, nem ezért lesz függő az ember, hanem a kapszaicin hatására az agyban endorfin szabadul fel, mely szervezetünk természetes fájdalomcsillapítója. Emellett felszabadul még dopamin is, mely a jutalomérzetért és örömért felelős molekula.

Ezáltal sok embernél ez egyre fokozódó fogyasztást eredményez, sőt kívánja mintha egy kávét vagy valami hasonló függőséget okozó "szert" fogyasztana rendszeresen. A sportolás, futás stb is termel endorfint, sokan ezért is élik meg ezeket is eufóriaként.

Saját magamnál is tapasztalom, hogy a legerősebb Janchili szószokat eleinte cseppenként tudtam csak adagolni, most meg már bátran locsolgatom rá és alig várom a következő étkezést, hogy ismét csípőset ehessek.????

Te ismered már ezt az érzést? Próbáld ki ha nem, nem bánod meg! Pláne ha nem fogyasztasz kávét, ahogy én sem. Valami kis függőség kell nem????? Bár a sport sem rossz ez biztos!

Ez is már a legerősebb fajta Trinidad Moruga Chili-ből van, de ez a sárga mégsem olyan erős talán mint a piros és nagyon érdekes gyümölcsös ízvilága van!

A Noramfood-nál kapható Janchili szószok, kiváló minőségű, kistermelői chili szószok. Az ízesítettek gyengébbek, a natúr szószok pedig megadják amire egy kapszaicin imádó vágyik!

Itt pedig egy bővebb leírás a kapszaicinről, ha több érdekel ennél: Katt ide!